Den 30:e September

Hallå, har precis ätit o sitter nu med datorn lite. Har hunnit med att tvätta två tvättmaskiner, håller på med tredje nu. Vuxenpoäng! haha. Har också skrivit en lista på grejor jag ska ha med mig så att jag inte glömmer ngt (kommer fylla på den allt eftersom jag kommer på mer grejor).

Testade min externa hårddisk igår o förde över allt till den, har redan fyllt den till en tredjedel :S (visste inte att jag hade så mkt! O mer blir det..)

Angående barnböcker på engelska Julia så har jag sprungit runt överallt! På a6, stan, akademin, bokia .. Jag är lite kräsen med så vill inte ha vilken bok som helst utan typ pippi långstrump eller emil i lönneberga. Får se hur jag löser det, har inte mkt tid kvar.

Bilder på min favvoserie just nu:

TRUE BLOOD


Sookie Stackhouse and Bill Compton


Sookie <3 Bill = true haha (no really, in real life too!)



Yumie.


All of them.


Sookie.


Nighty nighty

Ok, that's enough for now..

Love,
Johanna

Den 29:e September

Har vart på stan idag o köpt till lite nödvändiga saker, men hittar ingen engelsk barnbok! Har bara en present till två barn :( Köpte ett par jättemysiga strumpor dock.. 

Glömde säga att familjen ringde mig en gång till efter den första gången. Donal (pappan) frågade mig om jag ville hänga med på en kryssning i november, dom hade inte bokat än men kollade bara så att jag inte hade ngt annat bokat då :) Yey! haha

Mitt eget lilla care package än sålänge :)



Jag idag.



Ska gå med H imon till åtta glas btw, känns bra att de löste sig :) Tack H<3

Love,
Johanna

På fredag...

På fredag hoppas jag att alla mina vänner är riktigt taggade för en helkväll med musik, go mat, snacks och skratt! Vill att alla ska ha kul på min sista tjejkväll, inga sura miner! Jag kommer anstränga mig för att allt ska finnas tillgängligt att ha kul är erat uppdrag. Positiv inställning är allt. Bered er på en riktigt rolig kväll, iklädda i kläderna som ger er bäst självförtroende så kommer resten att lösa sig.


Det var det pep-talket. Nu till allt omkring. Kvällen börjar vid 5-6. Vi kommer äta (kommer finnas mat), dricka (kommer finnas läsk), äta snacks(kommer finnas lite olika). Spelet "Intim" kommer troligtvis spelas! Bra musik kommer vara på hela kvällen, kom med bra förslag vetja! Alltså, det kommer vara ganska seriöst från min sida. Ni som är bjudna vet om detta, o hoppas verkligen att alla kommer!



Love,
Johanna

Den 28:e September

Heeej allihopa, ni som läser min blogg (som högst 12 st i statistiken haha). Familjen ringde igår :) Pratade lite om hur vi gör när jag kommer dit. Jennifer (mamman) ska hämta mig på flygplatsen efter min kurs i New York, vilket är väldigt snällt av henne. Hörde Liam (barnet som är 2år) prata i telefonen för första gången igår! Så gulligt: "Hi, I'm reading a book" haha.

Angående min dator Michelle så ska jag inte ta med den. Den har ju kraschat o så innan så litar inte riktigt på den. Familjen sa det också att om jag vill ha en dator där så kan jag ju köpa en, finns ju ganska billiga som sagt. Köpte den externa hårddisken som ett alternativ till datorn då så jag har ngt att lägga in bilderna på sen under året :).

Är det ngn som ska gå på "A night in Vegas" på ons?? Jag vill gärna gå men helst inte själv. Det är på åtta glas o kommer vara skitbra musik garanterat (rnb o hiphop). Happy hour hela kvällen: 35kr för öl eller cider. Skriv en kommentar lr kontakta mig om Du vill hänga med;)...


Ute.

Let me know...

Love,
Johanna

Redan kväll

Har vart ute o gått med svaan en stund. Dagen har gått så långsamt men ändå så fort. Har inte gjort mkt utan bara slappat o tänkt på lite grejor.. Kanske ska sätta mig o läsa lite snart ("Spelet" isf).

Har vart  köpt en extern hårddisk som jag ska ta med mig till USA så jag kan lägga in alla bilder jag tar där, o sen ett decilitermått faktiskt så jag har det när jag kommer dit o ska laga mat (köptes igår). Nu får jag nog köpa resten där innan min väska blir för full med onödiga grejor.


Me and Svaan

Hoppas ni gillar den nya designen.
Love,
Johanna

Den 27:e September

Som ni kanske har märkt börjar det hända lite grejor på bloggen med design o så, förhoppningsvis blir det snart färdigt..

I fredags blev det inte riktigt som det var tänkt, thao fick förhinder o sen blev det lite försenat på heidis jobb. Gick inte till centrum förrens 12 o då va det kö in :S. Efter lite dansade, två lr tre slagsmål (inte jag) o lite taffsande från ngn äcklig kille så gick jag mot bussen en timme senare. Men kom iaf ut...


Jag i fredags.



Hade på mig en rosa-orange kjol (syns lite i spegeln) med ett svart linne o svarta tights, plus klackskor.

Igår åkte jag o H till axamo för att få lite egen tid. Kollade på film (X-men origin- Wolverine) o sen åt vi kebab-pizza (fick köra H.s bil vilket jag kanske inte helt lyckades med!). Sov gott o sen blev de pizza till frukost igen haha mums.


Fin bild.

Inget har blivit som jag tänkt mig denna helgen men men.. så är det ibland.

Hoppas alla andra har haft en bra helg iaf! Glöm inte min tjejkväll nästa fredag..förväntar mig att alla som har sagt att de ska komma kommer ;) The more the merrier.

Love,
Johanna

Den 25:e September

Hejhej!

Har vart lite si o så idag... Åkte från H imorse in till stan o hem. Sen ville pappa att jag skulle köra hem bilen när ham hämtat bussen så hängde med.

Sen kom jag på att jag skulle hämta ut en bok som jag beställt på bokia på a6 så passade på när jag hade bilen. När jag kommer dit så får jag en jäkla pocketbok i handen o jag frågade om det var rätt bok (?!) Ja det var det. Men då sa jag: men hur ska jag kunna läsa detta för en två-åring?! Det är ju omöjligt! Inga bilder, bara text. Och det sa jag till den förra expiditen att jag ville ha en bildbok som jag kunde läsa för en två-åring.. Irriterad.. Men då säger hon att dom helst vill att jag köper boken eftersom jag har beställt den! Nej tack, vad ska jag med den här boken o göra?!, sa jag. Då blev hon lite sur o gick med på att jag inte ville ha den. Det var ju deras fel! Jag var tydlig med att jag ville ha en bildbok ju..

Sen skulle jag hämta mitt visum på preem, då glömmer jag ju bort de så får åka en omväg men det gick bra sen. Kommer på när jag kommer hem att jag skulle köpa en öl till pappa.. haha springer ner till lilla affären ist så det gick ju det med till slut.

Sen blev de ju ingen riktig utekväll som jag hade hoppats på. Ska åka ner en stund o träffa heidi o thao iaf.

Ett tag sen..

 

See ya later alligator...

 

Love,

Johanna


Den 24:e September

Det börjar närma sig med stormsteg nu! Visumet är påväg (blev godkänd igår på ambassaden), internationella körkortet kom igår och nu väntar jag på flygtiderna! Läskigt värre..

Fikade just med min sötis Sophie, är alltid lika kul o trevligt o ha en pratstund med dig! Får se imon om det blir ngt ute..hoppas de:)

Nu ska jag äta o sen bär det av till stan igen så jag kan möta H <3 Blir myskväll ikväll hoppas jag! Hade tänkt att gå ner till stan eftersom det är så fint väder (bara för det kommer det börja regna haha).

Men nu lite bilder från igår, i Sveriges huvudstad :)


Soligt!


Slottet.


Inne.


Moi.


Men in uniforms..


Riksdagen.


Lejon.


Vet inte riktigt, riksdagen?


Torget.


Jag idag.

Ne nu måste jag skynda mig, tog längre tid det här än vad jag trodde!

Love,
Johanna

Bonsoir

Hejsan igen, är lite uttråkad.. Allt är färdigt tills imon (ska bara skaffa fram ett kuvert o frimärke) o jag är förberedd så gott det går. Ser fram emot imon o på torsdag o fredag. På torsdag ska jag träffa Sophie o på fredag blir det troligtvis utgång med tjejerna! Kommer sakna alla er.. tänk alla roliga utekvällar vi har haft :)

Comfy clothes at home!

 

I baked today, tasty..

 

That's all I have for u today.

 

Love,

Johanna


Den 22:a September

Idag gäller det att få allt färdigt inför besöket på ambassaden..  Annars blir det inte mkt mer för mig idag, regnar ute också.

Imon blir det alltså inget bloggande för min del så ni vet. Men på torsdag ska jag försöka lägga upp en inlägg. Jag ska träffa Sophie då med :) En promenix blir det nog.

Jag o Ida, hos Sophie senast. <3

 

Love,
Johanna

Heej

Nu har jag vart o gott med svaan :) Skönt. Det är kul att ni (mina vänner) hittar hit! Lämna gärna kommentarer så jag vet att ni finns där :) 

Nu kollar jag på svenska hollywood fruar, skitroligt enligt mig.. Kul att skratta åt folk ibland.

Jag på högskolan i jönköping (på besök).

Tillbaka till tv:n! Bye for now..

Love,
Johanna

Den 21:a September

Hejsan, nu har jag kommit hem o fått i mig lite mat. Åkte från H imorse in till stan för att möta shilis på claras, å en god scones o drack te. Vaknade vid 6 idag eftersom tupparna började gala då! Det kan vara mysigt med djur o så men inte kl 6 på morgonen, så ikväll kommer jag nog somna gott om jag inte gör de innan dvs..

Tänkte lägga upp lite bilder fårn balen o studenten, älskar att kolla tillbaka på sånt!


Jag utanför stora hotellet i jkpg, de blåste!


O kallt var det!


Studenten!


Min klass. Försök hitta mig!

Har inte mkt för mig nu.. får se vad jag hittar på.

Love,
Johanna

Tjoho

Nu har hela dagen gått till slapp, usch. Snart åker jag till H.. Ska nog kolla på District 9 :)


Myspys


Jag: linne (gina tricot), väst (HM), halsband..

Blev ett kort inlägg men får skriva lite mer imon..

Love,
Johanna

Den 20:e September

Lite sen idag med allt märker jag, kl är snart 2 och jag har inte hunnit göra mkt. Men är på gott humör sen igår. Hade kul o fick massa presenter! Kändes lite som om det var min födelsedag :)

Först satt vi o snackade lite o hälsade på alla, sen åt vi (tacolåda, tacolasagne o vanlig lasagne). Sprang runt lite med min lill-kusin erika: spelade spel, tävlade (försten ner till mitt rum!), snackade lite med min bästa kusin sofia o hade kul. Åt efterrätt (äppelkaka med vamiljsås och glass). Tiden sprang iväg o alla stack. Va bara jag o H kvar med min familj. Blev mys resten av kvällen<3

Lite bilder som utlovat!


Kokbok, teckning, kort, amerikanska dollar, godiis o mer pengar!




Blandade bilder från eftermiddagen/kvällen.


Nu blir det mat, ikväll ska jag nog åka till H. Imon ska jag träffa shilis :) Äta frukost på Claras så får vi se vad jag hittar på efter det.

I'll keep in touch!

Love,
Johanna

Den 19:e September

Nu kommer alla snart =) Kom på att jag behövde tvätta lite med så väntar på att de blir färdigt så det kan torka innan dom kommer. Får väl ta lite bilder o sen så kan jag lägga upp några här. Får se om jag o H hittar på ngt ikväll, sa ngt om bio kanske(?)..

Idag är det iaf fint väder! Soligt o varmt.. Så här kommer en bild från i somras, då jag var bruun :)

Jag på min systers konfirmation i Sofiakyrkan.

 

Nu ska jag göra mig färdig o kanske sätta mig lite i solen, får se om jag lägger up ett inlägg ikväll annars blir det imorgon bitti.. Börjar bli van med det här med blogg nu ju!

 

Love,

Johanna


Hej igen!

Nu har jag ätit o kollar just nu på Mitt super-ex tror jag den hette, verkar skitrolig :)


Min fina sallad.

Kan lägga upp nån bild på mig, när jag hade långt hår (för ngn vecka sen).


At work..


At work. Saknar mitt hår lite faktiskt :( Nu när man ser tillbaka på bilder..


Me and my bestie!

Får väl ta o spara håret så det växer ut igen :) Längtar tills imon nu! Sofia (min kusin som är lika gammal) och min lilla kusin Erika (6år) men också my darling H kommer.

Love,
Johanna





Vad gör man själv på en fredagskväll?

Har som sagt inte bestämt ngt idag o vet inte riktigt vad jag ska göra förutom att sitta o lata mig :P Blev hungrig så tog min specialare; knäckebröd med grillkrydda på (i brist på piffiallkrydda) plus ett päron.

Men vad ska man egentligen göra själv en fredagskväll?? Jag brukar ibland ta en dag för mig själv o bara bry mig om just mig själv: måla naglarna, bada,smörja in mig, ta brun utan sol, plocka ögonbrynen, raka benen mm. Låter mkt men det är avslappnande faktiskt, att bara ta hand om sig själv. Men idag blev det en havlversion av det eftersom jag inte orkade göra det fullt ut. Måste ju ändå se lite fin ut imon..

Knäckebröd o päron!

 

Har städat färdigt mitt rum (bäddat rent också o dammat lite) så nu är det redo för att ta emot släkten imon. Det blir nog sista gången jag ser dom innan jag åker.

 

Jag efter duschen med håret i en knut och slappa kläder.

 

Sen kan jag visa er vad jag köpt till familjen änsålänge, det jag snackade om i förra inlägget (mamma mu bok och en glasskål).

 

Mamma mu goes down a slide!

 

Orrefors-skål från cervera.

 

Yup yup, får se om jag hör av mig mer ikväll.. Annars see ya later!

 

Love,

Johanna


Den 18:e September

Har gått upp och ätit frukost och hunnit städa rummet lite. Såg att jag hade fått svar från min familjs nuvarande au pair på hotmailen :) Verkar som att hon trivs hos familjen och har kul med barnen. Verkar också som att det finns mkt att göra i usa, att man umgås mkt med de andra au pairerna.

Ska skicka iväg min ansökan om internationellt körkort idag. Papprena till embassaden ska jag fortsätta fylla i så det blir färdigt tills nästa vecka, har ju alla papper som behövs nu efter min dag på stan igår. Om jag inte har sagt det ska jag till embassaden på onsdag, är lite nervös men det ska nog gå bra. Sen ska allt vara färdigt tror jag..


Mitt skrivbord: fullt med papper!

Jag vill ju gärna ta med mig ngt till familjen, en present till barnen och föräldrarna. Har köpt en mamma mu bok och en glasskål (svensktillverkad) änsålänge. Funderar på o fylla skålen med polkagrisar lr nåt :) Väntar på att akademibokhandeln o bokia ska få in pippi långstrump o emil i lönneberga. Tror att jag nöjer mig med presenter sen haha 

Well well, that's it for now ..

Love,
Johanna

Den 17:e September

Idag har jag fått mkt gjort! Gick nedåt stan vid halv 12 o för att möta mamma på hennes jobb (mitt gamla sommarjobb), sen gick vi till banken o betalade en räkning till amerikanska ambassaden. Sen gick jag själv vidare till fotobutiken på smedjegatan för att ta foto som också ska till amerikanska ambassaden. Nästa stopp var på skatteverket för att skriva ut ett personbevis, också till ambassaden. Vidare tillbaka till gamla jobbet för att kunna kopiera mitt körkort. Tillbaka till stan för att hämta ut fotona o sen blev det en liten tripp på stan. Haha pust...

Har lite bilder från detta äventyr:

Såg ut såhär idag: mörka jeans (ser ni inte), svart linne(från lager 157) med en tajt väst över(HM), klocka(UroPenn) och självklart mitt hjärthalsband (present).



Inköpt idag: Compact powder(HM), Kabuki brush(Åhlens), Bronzing powder(HM), Eye make-up remover(HM) och Mineral foundation(HM).  Bra att fylla på innan man åker!



Köpte också en kjol (Åhlens) med dragkedja där bak och med skinnliknande sidor.



"Intim ställer närgångna frågor som avslöjar vilken sorts person man är ... och visar vilka värderingar man har i livet" "Intim passar även utmärkt till att göra tjejkvällen eller killkvällen extra spännande och rolig"
Perfekt till min sista tjejkväll i Sverige!!


Det var allt för idag tror jag.. Imon blir det chill antar jag, har inte bestämt nåååågot. Får väl förbereda för avskedsfesten på lördag för min släkt kanske. Saknar en viss person som jag kan mysa med framför tv:n<3 Det kommer gå bra för dig på lördag, det vet jag!

Love,
Johanna

Välkommen till min blogg!

Hi everybody!

Nu har jag skaffat blogg! Jag kommer först och främst skriva om mina upplevelser i USA men även om andra saker som jag vill dela med mig av till er. Bloggen är ett sätt för mig att hålla kontakt med vänner och familj när jag är i USA, självklart får andra också läsa den. Men den är också för min egen skull så jag kan titta tillbaka på mina vunna erfarenheter.

 

 

En hälsning till Michelle som redan är i USA<3 Från våran sista utekväll tsm.


Nu ska jag fixa till bloggen så att den är klar tills jag åker. Ta lite fina bilder till headern och hitta en fin bakgrund mm. Kan inte göra detta helt själv heller så ska ta hjälp av Jonas, min bror.

Fakta om min resa till USA:

Jag anmälde mig till en förening som heter skandinaviska institutet i julas gällande au pair programmet. Efter det var det bara papper hit och papper dit. Jag skulle på läkarkontroll, skaffa referenser, ha minst 200h barnerfarenhet (med referenser), skriva ut mitt brottsregister (som jag inte har kan jag informera er om!) osv osv.  Det var tur att jag började tidigt för det är mycket man ska fixa. Skulle ta körkort också. Sen kom det roliga! När Familjer började kontakta mig. Allt som allt fick jag 3 familjer men det var redan efter någon vecka efter att jag blivit godkänd. Jag bestämde mig för en familj som jag tycker är jordnära och trevliga, dom bor i New Jersey (45 min ifrån New York) i ett mysigt och barntrevligt område. Jag har haft telefonkontakt och mailat med dem så jag vet vilka människor det är jag ska bo hos. Åker den 12:e oktober till New York för en fyra dagars introduktionskurs och sen bär det av till familjen. 

Denna veckan:
-Förberett för "visa-appointment" på ambassaden
-Mailat med familjen ytterligare
-Skickat mail till deras gamla au pair
-Påbörjat papprena med internationellt körkort

Just nu är jag hemma eftersom jag har slutat jobba så jag kan förbereda inför den stora resan. Är lite uttråkad måste jag säga, och rastlös för det blir inte färdigt så fort som jag vill (dvs alla papper). Jag har massa idéer om vad jag vill göra nu när jag är ledig men är lite för lat för att verkligen göra det känner jag.

 

 

This is me


I hope you'll enjoy the blog!

Love,
Johanna


RSS 2.0